Namen donatorstva je zasledovati splošno koristen cilj, ki presega koristi donatorja in prejemnika donacije (npr. humanitarni, zdravstveni, vzgojno-izobraževalni ali dobrodelni namen).

Dogovoru o donaciji je ponavadi sklenjen v obliki donatorske pogodbe na podlagi katere prejemik donacije, prejme predmet donacije brez kakršnekoli proti dajatve donatorja. Priporočljivo je, da stranki v dogovoru natančno uredita svoje medsebojne pravice in obveznosti, predvsem pa morata jasno definirati naziv in status prejemnika donacije, namen donacije in kako bo donacija uporabljena. O samem prejemu donacije pa je dobro izdati tudi potrdilo. Navedeno bo zagotavljajo pregled nad dogovorjenim in olajšalo morebitno dokazovanje o izplačilu ter olajšalo davčni postopek.

O PREDLOGI DONATORSKE POGODBE, KI JE PRED VAMI
Svetovalec vam omogoča nakup predloge donatorske pogodbe, v katero katero morate vnesti samo še manjkajoče podatke. 
39,00€
  • Število strani: 6
  • Število besed: 457

O svetovalcu

Primož Rojac, LL.M.

Pravnik, ROJAC LAW

Primož Rojac je nekdanji odvetnik, ima več kot 15 let izkušenj v pravu, pri čemer je v odvetništvu deloval več kot 10 let.

V svoji karieri je spoznal tako delo v butični slovenski pisarni kot tudi v eni izmed vodilnih mednarodnih odvetniških pisaren. Preden je opravil magisterij iz prava na eni izmed najpomembnejših univerz v Londonu, je delal tudi na sodišču. Primož odlično pozna raznovrstne odvetniške in pravne prakse. Kljub temu da zase pravi, da ima za odtenek več izkušenj s civilnopravnimi in gospodarskimi temami, se z njim lahko zaradi njegove širine pogovorite na splošno o vašem pravnem položaju in naslednjih možnih korakih. Na primer, skupaj boste lahko pogledali, kakšne zahtevke lahko vložite in proti komu; kakšne so vaše možnosti uspeha, ali ima smisel v vaši situaciji sploh ukrepati, kakšne so vaše pravice in katere možnosti imate na voljo. 

Primož med svojimi sogovorniki velja za zelo prijaznega, sočutnega in razumevajočega.

  • Preverjen svetovalec
  • Večletne izkušnje
Ljubljana
Jeziki:
  • Angleški,
  • Italijanski,
  • Slovenski
Naložbo v izdelavo spletne strani, spletne trgovine, rezervacijske platforme in mobilne aplikacije sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Produkt je dodan v košarico

Zapri Na blagajno

Spletna stran trgovina.iurall.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. S klikom na gumb »Sprejmi piškotke« soglašaš z njihovo namestitvijo. Več o piškotkih si lahko prebereš tukaj.