Darilna pogodba je pogodba, kjer se darovalec odpove pravici oz. se zaveže neodplačno prenesti lastninsko ali drugo pravico na obdarjenca. Obdarjenec mora pri tem izjaviti, da se z darilno pogodbo strinja. Za veljavno darilno pogodbo gre takrat, ko je sklenjena v pisni obliki oz. ko je predmet darovanja dejansko izročen. Izjema se pojavi v primeru darilnih pogodb med zakoncema, saj morajo biti te sklenjene  v obliki notarskega zapisa. 

Predmet darilne pogodbe so lahko:

> premičnine;
> nepremičnine ali/in
> premoženjske ali druge stvarne pravice. 

Pri darilni pogodbi je najpomembnejše, da pravilno in nedvoumno identificiramo predmet darilne pogodbe. Poleg tega pa je tudi pomembno, da navedemo:
> v kakšnem razmerju sta darovalec in obdarjenec;
> kakšna je okvirna vrednost darila. 

O PREDLOGI DARILNE POGODBE, KI JE PRED VAMI
Svetovalec vam omogoča nakup predloge darilne pogodbe, v katero katero morate vnesti samo še manjkajoče podatke. V pomoč pri izpolnjevanju pogodbe vam je priročnik, ki ga boste skupaj s predlogo pogodbe prejeli ob nakupu in v katerem vam bo podrobneje pojasnjeno:
> kako uporabljati predlogo pogodbe;
> katere podatke vnesti v manjkajoča polja;
> katere možnosti imate na izbiro, glede na aktualno zakonodajo - torej kje in kako si lahko predlogo pogodbe prilagodite glede na vaše potrebe.
39,00€
  • Število strani: 4
  • Število besed: 360

O svetovalcu

Primož Rojac, LL.M.

Pravnik, ROJAC LAW

Primož Rojac je nekdanji odvetnik, ima več kot 15 let izkušenj v pravu, pri čemer je v odvetništvu deloval več kot 10 let.

V svoji karieri je spoznal tako delo v butični slovenski pisarni kot tudi v eni izmed vodilnih mednarodnih odvetniških pisaren. Preden je opravil magisterij iz prava na eni izmed najpomembnejših univerz v Londonu, je delal tudi na sodišču. Primož odlično pozna raznovrstne odvetniške in pravne prakse. Kljub temu da zase pravi, da ima za odtenek več izkušenj s civilnopravnimi in gospodarskimi temami, se z njim lahko zaradi njegove širine pogovorite na splošno o vašem pravnem položaju in naslednjih možnih korakih. Na primer, skupaj boste lahko pogledali, kakšne zahtevke lahko vložite in proti komu; kakšne so vaše možnosti uspeha, ali ima smisel v vaši situaciji sploh ukrepati, kakšne so vaše pravice in katere možnosti imate na voljo. 

Primož med svojimi sogovorniki velja za zelo prijaznega, sočutnega in razumevajočega.

  • Preverjen svetovalec
  • Večletne izkušnje
Ljubljana
Jeziki:
  • Angleški,
  • Italijanski,
  • Slovenski
Naložbo v izdelavo spletne strani, spletne trgovine, rezervacijske platforme in mobilne aplikacije sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Produkt je dodan v košarico

Zapri Na blagajno

Spletna stran trgovina.iurall.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. S klikom na gumb »Sprejmi piškotke« soglašaš z njihovo namestitvijo. Več o piškotkih si lahko prebereš tukaj.