Prodajna pogodba za neposredno prodajo rabljenega vozila

Eden izmed načinov prodaje rabljenega vozila je neposredna prodaja s prodajno pogodbo. Takšen način prodaje ne vključuje posrednikov oz. komisionarjev npr. saloni, servisi. 

Prodajna pogodba je sklenjena, ko se prodajalec in kupec sporazumeta o vseh bistvenih elementih pogodbe. Po sklenitvi prodajne pogodbe morata kupec in prodajalec opraviti prepis vozila. Za prepis se morata prodajalec in kupec osebno zglasiti na upravni enoti ali pri pooblaščenem servisu. Prepis pa ni pogoj za spremembo lastništva saj ta preide že s sklenitvijo prodajne pogodbe in izročitvijo vozila s strani prodajalca kupcu v posest. Priporočljivo je, da se prepis vozila naredi sočasno z podpisom pogodbe in se vozila v posest kupca ne predaja pred spremembo lastništva. To lahko prinese nevšečnosti, saj lahko v vmesnem času pride do prometnega prekrška itd. in bo moral dosedanji lastnik vozila dokazovati, da ni on zagrešil prekrška.

O PREDLOGI PRODAJNE POGODBE, KI JE PRED VAMI

Svetovalec vam omogoča nakup predloge prodajne pogodbe, v katero katero morate vnesti samo še manjkajoče podatke. V pomoč pri izpolnjevanju pogodbe vam je priročnik, ki ga boste skupaj s predlogo pogodbe prejeli ob nakupu in v katerem vam bo podrobneje pojasnjeno:
> kako uporabljati predlogo pogodbe;
> katere podatke vnesti v manjkajoča polja;
> katere možnosti imate na izbiro, glede na aktualno zakonodajo - torej kje in kako si lahko predlogo pogodbe prilagodite glede na vaše potrebe.
19,00€
  • Število strani: 0
  • Število besed: 0

O svetovalcu

Primož Rojac, LL.M.

Pravnik, ROJAC LAW

Primož Rojac je nekdanji odvetnik, ima več kot 15 let izkušenj v pravu, pri čemer je v odvetništvu deloval več kot 10 let.

V svoji karieri je spoznal tako delo v butični slovenski pisarni kot tudi v eni izmed vodilnih mednarodnih odvetniških pisaren. Preden je opravil magisterij iz prava na eni izmed najpomembnejših univerz v Londonu, je delal tudi na sodišču. Primož odlično pozna raznovrstne odvetniške in pravne prakse. Kljub temu da zase pravi, da ima za odtenek več izkušenj s civilnopravnimi in gospodarskimi temami, se z njim lahko zaradi njegove širine pogovorite na splošno o vašem pravnem položaju in naslednjih možnih korakih. Na primer, skupaj boste lahko pogledali, kakšne zahtevke lahko vložite in proti komu; kakšne so vaše možnosti uspeha, ali ima smisel v vaši situaciji sploh ukrepati, kakšne so vaše pravice in katere možnosti imate na voljo. 

Primož med svojimi sogovorniki velja za zelo prijaznega, sočutnega in razumevajočega.

  • Preverjen svetovalec
  • Večletne izkušnje
Ljubljana
Jeziki:
  • Angleški,
  • Italijanski,
  • Slovenski
Naložbo v izdelavo spletne strani, spletne trgovine, rezervacijske platforme in mobilne aplikacije sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Produkt je dodan v košarico

Zapri Na blagajno

Spletna stran trgovina.iurall.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. S klikom na gumb »Sprejmi piškotke« soglašaš z njihovo namestitvijo. Več o piškotkih si lahko prebereš tukaj.