O PODJEMNI POGODBI

Podjemna pogodba je pogodba, s katero se podjemnik (izvajalec) zaveže proti plačilu za naročnika in po njegovih navodilih opraviti določeno delo ali izdelati določen izdelek. 

Najpomembnejši del podjemne pogodbe je delo, ki se ga podjemnik zaveže opraviti. Kot delo, se lahko šteje:

> izdelava stvari (tu gre predvsem za obrtniške proizvode, lahko pa tudi večje investicijske ureditve);

> popravilo stvari (predvsem obrtniške storitve);

> drugo fizično ali umsko delo.

Podjemna pogodba se lahko sklepa za enkratna dela ali storitve ali pa za dalj časa trajajoča razmerja. Enkratna dela ali storitve so sorazmeroma preprosta, saj se vsakič posamezno opiše delo, ki bo opravljeno.V primeru dlje trajajočih razmerji pa imata stranki veliko več dela. Potrebno je določiti, kako se bodo ta dela opravljala in vse ostale obveznosti podjemnika in naročnika prilagoditi da bo to primerno dalj trajajočemu razmerju (mesečna plačila, mesečna poročila o poteku dela itd.).

Poleg določitve dela, pa je potrebno v pogodbi določiti tudi ostale parametre izvedbe pogodbe, kot na primer:

> kje naj bo delo opravljeno;

> ali naj podjemnik opravi delo osebno;

> do kdaj naj bo delo opravljeno ipd.. 

Razen roka, do kdaj naj bo delo opravljeno, ni nič od tega obvezna sestavina pogodbe in je prepuščeno dogovoru strank.

Nasproti podjemnikove zaveze za opravljeno delo stoji naročnikova obveza plačila za opravljeno delo. Naročnik se zaveže plačati določen znesek v določenem roku po končanju dogovorjenega dela.


O PREDLOGI PODJEMNE POGODBE, KI JE PRED VAMI

Svetovalec vam omogoča nakup predloge podjemne pogodbe, v katero katero morate vnesti samo še manjkajoče podatke in boste bolje zaščiteni v vaših pravnih razmerjih.

V pomoč pri izpolnjevanju pogodbe vam je priročnik, ki ga boste skupaj s predlogo pogodbe prejeli ob nakupu in v katerem vam bo podrobneje pojasnjeno:

> kako uporabljati predlogo pogodbe;

> katere podatke vnesti v manjkajoča polja;

> katere možnosti imate na izbiro, glede na aktualno zakonodajo - torej kje in kako si lahko predlogo pogodbe prilagodite glede na vaše potrebe.

59,00€
  • Število strani: 7
  • Število besed: 517

O svetovalcu

Primož Rojac, LL.M.

Pravnik, ROJAC LAW

Primož Rojac je nekdanji odvetnik, ima več kot 15 let izkušenj v pravu, pri čemer je v odvetništvu deloval več kot 10 let.

V svoji karieri je spoznal tako delo v butični slovenski pisarni kot tudi v eni izmed vodilnih mednarodnih odvetniških pisaren. Preden je opravil magisterij iz prava na eni izmed najpomembnejših univerz v Londonu, je delal tudi na sodišču. Primož odlično pozna raznovrstne odvetniške in pravne prakse. Kljub temu da zase pravi, da ima za odtenek več izkušenj s civilnopravnimi in gospodarskimi temami, se z njim lahko zaradi njegove širine pogovorite na splošno o vašem pravnem položaju in naslednjih možnih korakih. Na primer, skupaj boste lahko pogledali, kakšne zahtevke lahko vložite in proti komu; kakšne so vaše možnosti uspeha, ali ima smisel v vaši situaciji sploh ukrepati, kakšne so vaše pravice in katere možnosti imate na voljo. 

Primož med svojimi sogovorniki velja za zelo prijaznega, sočutnega in razumevajočega.

  • Preverjen svetovalec
  • Večletne izkušnje
Ljubljana
Jeziki:
  • Angleški,
  • Italijanski,
  • Slovenski
Naložbo v izdelavo spletne strani, spletne trgovine, rezervacijske platforme in mobilne aplikacije sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Produkt je dodan v košarico

Zapri Na blagajno

Spletna stran trgovina.iurall.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. S klikom na gumb »Sprejmi piškotke« soglašaš z njihovo namestitvijo. Več o piškotkih si lahko prebereš tukaj.